0 fisk

Bönpasta med pastasås på varmrökt lax

Nu skulle man ju egentligen ha haft Ulriks härliga rökta regnbåge till detta recept, men i brist på det fick det bli varmrökt lax. Det här är ju en väldigt smidig rätt att slänga ihop som vardagsmat. Jag avnjöt den till Risentas nya trevlig bönpasta vilket gav den en extra skjuts.

Ingredienser

5 dl Creme fraiche (hade 17% denna gång)
300 gram varmrökt lax (eller annan fisk, t ex sik eller regnbåge)
2 små schalottenlökar
3 msk gräslök
1 msk smör
Rivet skal av en citron + msk saft
Salt & Svartpeppar

Gör så här

1. Smält smöret och stekt den finhackade schalottenlöken
2. Rensa fisken från ben och bryt ner den i lökfräset.
4. Fräs en stund och ha i creme fraîche.
5. Rör runt och riv citronskalet och späd med citronsaften.
6. Avsluta med att röra ner gräslöken.
7. Salt & peppra.

Servera med bönpasta och en riklig grönsallad!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara