0 kött

Tacogratäng i portionsform

En för mig ny liten tvist på den gamla tacogratängen gjordes härom dagen. Jag tror den passar alldeles utmärkt till ditt fredagsmys, för det var två bra parametrar på denna: a) det gick fort att tillaga och b) det smakade mycket gott!

Jag tror nog att det allt var kryddblandningen som gjorde susen för den här rätten. En blivande fredagsklassiker kanske…
 
Kryddblandningen

1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
3 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk svartpeppar
3 tsk rökt paprikapulver

Tycker du att det vart mycket kan du spara det som blir över i en glasburk med tätslutande lock. Vill du ha lite starkare drar du i mer chiliflakes. Gillar du inte koriander kan du hoppa den.

Stek 800 gram köttfärs med en finhackad gul lök, två finhackade vitlöksklyftor och hela kryddblandningen. Det blir mycket krydda, so what – det ska vara det! Till och med min fru och vår dotter tyckte det gick utmärkt och de brukar vara lite känsliga för just chili. Dörna på det som går säger jag…
Stek på ordentligt och fyll sedan några ugnsfasta portionsformar med köttfärsen. Har du inte portionsformar så går det nog lika bra att använda sig av en ugnsfast form, typ gratängform. Långpanna är väl att föredra om du ska göra en stooor batch.

Ostsås
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozarella
lite färskost

Blanda ihop ostsåsen och toppa portionsformarna med den. Skjuts in i ugnen med portionsformarna i 175 grader tills osten fått lite färg.

Servera med nachochips, grönsallad och en kall öl till ditt fredagsmys. You can thank me later…

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara