0 vego

Supergoda sötpotatissoppan

Det vart soppa till middag häromdagen. Denna gången en sötpotatissoppa som vart fantastiskt god! Tror det var limen som var pricken över i’et. Prova du också!

Du behöver
500 gram sötpotatis
2 st gula lökar
ett par dl grädde
1 st lime, 2 ifall du vill ha lite mer syrlighet
1 st grönsaksbuljongtärning
6-7 dl vatten
4 st vitlöksklyftor
Smör att steka med
Skär potatisen i småbitar. Finhacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i lite smör. Häll i potatisen, buljongtärningen och vattnet. Låt koka upp och känn när potatisen börjar bli mjuk. Mixa slät och tillsätt grädden och det rivna skalet och juicen från limen. Låt puttra en stund och servera med t ex tunt skuren chorizo och lite smörstekta brödbitar. Man kan ju välja att dra i lite finhackad röd chilipeppar om man vill ha lite mer drag i soppan. Känn hur krämiga soppan och limen blandar sig och texturen från det frasiga brödet samt lite sälta från korven. Mycket mumsigt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara