0 sött

Petit-chou semla

Semmelwrappen, korvbrödssemlan, rulltårtssemlan, semmelmuffin, macaronsemlan – you name it, ni har väl inte missat att trenden i januari är att pimpa semlan till oanade höjder? Finns också gränser för hur mycket semla en orkar testäta, men än finns det ork kvar! I helgen bakades det petit-chouer som fick bli semlor. En hit om du frågar mig. 

Recept på petit-chouer hittade jag i 7 sorters kakor. Det blev 16 ’bullar’ på den här laddningen smet. 
3 dl vatten 
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Grädde, mortlad kardemumma och mandelmassa till fyllning.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet med smöret. Låt smöret smälta. Rör sedan i mjölet och låt det koka kraftigt under omröstning. Smeten ska släppa från kanten. Låt smeten svalna lite. Knäck sedan i ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut ’bullar’ på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i c:a 30 minuter i nedre delen av ungen. De ska få minimalt med färg. Är du osäker på om de är klara? Offra en och öppna och kika. Ta ut resten och testbullen var ok. Låt de sedan svalna. Blanda under tiden mandelmassa med lite grädde och kardemumma. Vispa grädden alternativt ladda sifonen. Montera. Ät. Ta en till eftersom de är som luft! 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara