0 fisk

Pasta med sardeller och broccoli

Den här bloggen vill ju gärna lägga rabarber på epitetet ”resternas mästare”, dvs att så lite mat som möjligt ska förgås och förpassas till till soporna. Idag hade vi ovanligt mycket broccoli kvar och det finns gränser hur många gånger man kan klämma broccolisoppa eller broccoli- och ädelostpaj.

Nu fick det bli en italiensk pastarätt med broccoli och sardeller. Och allt med sardeller är ju gott. Så är det bara.

Ingredienser

400 gram pasta
400 gram broccoli
1 msk flingsalt
0,75 dl olivolja (medelfyllig)
1 hackad vitlöksklyfta
5 st sardeller
4 msk torrt vitt vin
1 tsk sambal oelek
0,5 dl pinjenötter
1 dl parmesanost

1 dl broccolivatten

Gör så här

1. Koka broccolin och pastan tillsammans och häll av. Spara 1 dl kokvatten.
2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i vitlök, sardeller och sambal oelek.
3. När sardellerna har lösts upp så har du ner vin.
4. Lägg sedan i broccoli och kokvatten och låt koka ihop.
5. Lägg i pastan i stekpannan och blanda.
5. Ha över lite flingsalt och merparten av parmesanosten.
6. Avsluta med pinjenötter och resten av parmesanosten.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara