0 skaldjur

Molues marinieres

Det vart en face-your-fears häromdagen för mig. Frugan ville ha Molues Marinieres som förrätt så då var det bara att bita ihop. Molusker är ju inte nått jag tycker är sådär supergott direkt, finns ju annat godare att äta. Hur som. En klassisk rätt som jag aldrig lagat förrut. Så här gjorde jag.

Du behöver
Ett nät med blåmusslor, ca 1 kg
Ett par dl vitt vin
2 st scharlottenlökar
1 st vitlöksklyfta
lite smör
en kruka bladpersilja
3-4 dl grädde

Rengör musslorna. Jag la mina i en bunke med kallvatten och gick igenom en och en för hand. Skalet ska inte vara öppnat och ta bort ”skäggväxt” och annat. Är skalet skadat/krossat, kasseras musslan. Finhacka scharlottenlökarna och vitlöksklyftan. Finhacka persiljan. Dra på en stor kastrull med lite smör i. Fräs löken på hög värme och dra i musslorna och vinet samt hälften av persiljan. På med locket och koka ordentligt i 5-7 minuter så musslorna öppnar sig av det förångade vinet. På med en balja grädde och koka upp. Dra i resten av persiljan och servera genast. Eventuella musslor som inte öppnats av ångan, kasseras.
Jag använde mig av en riesling som vi hade hemma.

Som den uppmärksamme läsaren noterat, glömde jag att ha i persiljan. Så kan det gå.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara