0 plock

Mexikansk guacamole

Till fisktacosen häromdagen måste man ju bara spisa guacamole. Det finns tyvärr väldigt många
erbarmeliga alternativ nuförtiden som kallas guacamole. En del av er minns kanske det färdiga dippen från Santa Maria som omtalades i Landet brunsås. En dipp som innehöll 1,5 % avocado. Det finns ju även färdiga guacamole-påsar som jag tvivlar på har så mycket avocado alls i sig. Därför kastar jag mig handlöst på att försöka göra min egen variant på den mexikanska klassikern.

Ingredienser (ca 4 portioner)

2 stora avocador eller 2 normalstora
2 vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
2 krukor färsk koriander
2 stora tomater
1 schalottenlök
1,5 jalapeno (med frön kvar)

Gör så här

1. Börja med att göra Pico de gallo. Dvs tärna tomaten och blanda den med schalottenlök, lime, jalapeno och en kruka koriander. Avsluta med salt & peppar.
2. Gröp ur avocadon och lägg den i en mortel och stöt den grovt. Guacamolen ska vara chunky med ordentliga bitar!
3. Hacka vitlöken och blanda i guacamolen.
4. Tillsätt pico de gallo och hacka i resten av koriandern.
5. Smaka av med limejuice, svartpeppar & salt.

Tips! Servera en klick guacamole till en bit pankopanerad torskrom. Delikat!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara