0 fisk

Indiendoftande fisksoppa

Alla som läser den här bloggen vet att jag älskar indisk mat. Jag hade privilegiet att vara på resa i Indien och testa många olika rätter. Den ena rätten godare än den andra. Den här rätten är faktiskt hämtad från Allt om mat och är väl i ärlighetens namn kanske inte så genomindisk, men curryblandning gör ju alltid rätten lite indisk i alla fall. Skönt också att den går ganska snabbt att göra, vilket även gör den smidigt vardagsrätt.

Ingredienser (4 portioner)

2 morötter
1 fänkålsstånd
3 fasta potatisar
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk vindaloocurry
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde
500 g sejfilé
2 dl sojabönor
50 g färsk babyspenat
200 g skalade räkor
1 msk fryst dill

Papadum bröd som tillbehör.

Gör så här

1. Skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar.
2. Fräs vitlöken i smör, stö över curry och gurkmeja.
3. Lägg i grönsakerna och rotsakerna. Fräs ett par minuter.
4. Häll på vatten och vinäger.
5. Tillsätt buljong och koka upp i ca 10 minuter.
6. Addera vispgrädden.
7. Skär fisken i ganska stora bitar och lägg i fisk och sojabönor.
8. Sjud i 3 minuter.
9. Blanda i spenat, räkor och dill.

Servera med papdums och lite extra dill.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara