0 fisk

Fisktacos asian style

Jag gjorde en ny omgång fisktacos häromdagen, denna gång med en marinad asian style. Denna gång fick fisken ligga över natten i marinaden och riktigt gojsa till sig. Förra gången hackade jag även upp fisken och åt i hårda skal. Nu fick det bli hela bitar och så åt jag i mjuka tortillabröd. Tror att det faktiskt blev lite vassare denna gång, främst för att marinaden blev så lyckad.
Jag uteslöt även i princip alla tillbehör i en svensk taco utom finstrimlad is
bergssallad som gifter sig fint med det asiatiska köket.

Marinad

1/2 dl olivolja (smakstyrka mellan)
2 tsk fisksås
1 tsk sesamolja
1 msk vita sesamfrön
0,5 tsk sambal oelek
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk svensk honung (ej flytande)
Rivet skal från 1 lime + saft från en halv lime
Salt & svartpeppar

Lägg bitar av 400 gram kolja eller torsk i marinaden och låt stå över natten.

Gör så här

1. Stek fisken långsamt i en gjutjärnspanna och ställ åt sidan.
2. Värm tortillabröd och fyll det med finhackad isbergssallad och mexikanskt guacamole (kommer snart på bloggen).
3. Vik härligheten som en wrap och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara