0 sött

Deep fried Mars bar

En gång för ungeför 100 år sedan var jag i Skottland. Råkade då på fenoment deep fried Mars bar. Tyckte det lät helt uppåt väggarna – tills jag fick prova det. Det var som om gudarna viskade i mitt öra och hällde nektar över mig. Kanske lite överdrivet, men ungefär så. Att det nu tog 10 år (inte 100) innan jag fick för mig att lagade det själv kan jag inte förklara. Men, ikväll var kvällen då det skedde. Succé. Alla nöjda, mätta och helt disillusionerade om Beach 2015. Här kommer receptet.

Till 8 personer: 
8 Mars bars (eller ICA:s variant på dessa som går att köpa i 5-pack)
äggvitan från ett ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
olja att fritera i

Vispa ägget fluffigt och fint i en skål. Rör ihop mjöl, vatten och bakpulver i en annan skål. Rör ihop de bägge. Lägg i Mars i smeten. Se till att de blir helt täckta. Fritera i olja som håller +180 °C. Fritera tills fin färg uppnåtts. Servera omedelbart med glass. Njut. Det är banne mig så sjukt, galet gott.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara