0 plock/ vego

Vegetarisk romröra

Förra helgen hade vi matbytardag. Lite grejen med att byta saker med varandra är att man alltid hittar något nytt eller får en intressant historia kring en rätt eller dryck. En sak som jag aldrig hade sett eller hört talas om var Kaviart. Alltså ’kvariar’ gjord på tång. Var ett givet val att byta till sig. Enligt mig smakar det och känns likadant som vanlig röd rom. Och jag kommer defenitivt att göra den här röran igen. Tack Berith för smakprov och recept.

1 ask av typen Philadelphiaost, eller Valios laktosfria
C:a en halv rödlök av, väldigt fint fint hackad
1 burk Kaviart = tångkaviar
C:a en halv pressad citron
Dill

Blanda ihop allt, smaka av. Det kan behövas mer citron, dill eller lök. Det där känner du.
Bred sen på smörgås, servera på ägghalvor eller i små krustader.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara