0 vego

Stekt brysselkål

Ni som har följt oss ett tag vet att vi emellanåt kör face your fears. Alltså, utmana en bloggkollega att tillreda och äta något som hen gett ett tveksamt uttryck inför. Jag blev inte utmanad alls. Jag hade en middag förra helgen och hade använt två nät med brysselkål som bordsdekoration. Synd att låta de förgås. Så var bara till att koka, steka och krydda. Och så överraskande gott! Drog nästan åt pepparrot-/wasbihåller. Gott tillbehör till fyllda kycklingfiléer och hasselbackspotatis. Och så enkelt. Jag gjorde som följer:

Ta ett halvt nät brysselkål som först ansas och putsas, delas i halvor och sen förvälls lite snabbt i kokande vatten. Häll av vattnet och stek på dem ett par minuter i smör och olivolja. De ska få lite färg. Pressa över en vitlöksklyfta och ha i lite finklippt persilja. Sen är saken biff.

Grejen är den att man kanske inte alltid ska förlita sig på smakminnen från det man är fyra år. Tror nämligen det är därför jag inte har ätit det på väldigt många år. För då gillade jag det inte. Kan meddela att treochetthalvtåringen här hemma inte heller uppskattade det. Man kanske måste uppnå en mogen ålder?

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara