0 sött

Saffran- och apelsinkaka

Det här receptet kommer från Rosendahls trädgårdscafé och är skapat av Monica Ahlberg. Jag
dubblade dock saffransmängden eftersom jag är av åsikten att ett paket saffran är för lite för i princip alla kakor av denna storlek.

Ingredienser

200 gram smör
1 gr saffran
en nypa strösocker
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
Skal och saft av en halv stor apelsin (Ev lite mindre om du inte är så förtjust i apelsin)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna
2. Mortla en nypa socker med saffranet
3. Vispa socker ägg poröst med elvisp.
4. Tillsätt allt utom mjöl och bakpulver.
5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten lite i taget.
6. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda långt ner i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara