0 kött

Nachoplåt till fredagsmyset

Oh my gawd, det här var sjukt gott! Du måste prova det!

Inspirationen kommer från en av de otaliga matbloggarna jag brukar frekventera. För det mesta slösurfar jag omkring och läser lite halvhjärtat här och där, men ibland blir det så jävlarns intressant och då lusläser jag allt och försöker genast återskapa maten hemma i mitt eget kök. Händer även när jag tittar på teve, precis som den där gången när jag såg miss P’s belgian waffles på nått matprogram och genast fick sjuuuka cravings sent på kvällen. GAAH! Samma sak hände nu när jag läste det här inlägget och insåg att ja, det måste vara det absolut bästa fredagsmysmaten på riktigt länge! Hon fick sin inspiration härifrån och jag fick min inspiration från henne. Visst är det väl roligt att inspirera och få inspiration från kors och tvärs? Från farmors gamla kakbok till gamla kompisens pre-dinner snack eller som idag – från en annan matbloggare.

Du behöver
ca 800 gram fläskkarré
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
svartpeppar
salt
1 st gul lök
3-4 st vitlök
1 tsk socker
1 tsk chipotlepulver
3 dl Coca Cola

Ta och putsa lite på fläskkarrén och krydda den sen med alla kryddorna. Skär gula löken grovt och häll ner i din slökokare. Krossa vitlökarna brutalt och släng ner dem också. Sätt ner fläskkarrén ovanpå löken och häll på colan. Sätt slökokaren på ”hög” till att börja med nån timme eller två, sen kan du ställa om den till ”låg”. Det tar ledigt 8 timmar för karrén att bli klar i slökokaren. Jag körde nog 11-12 timmar innan jag tog upp den och drog isär den likt pulled pork med två gafflar.

När det är dags att äta tar du fram en plåt och lägger på ett bakplåtspapper.
Montera med nachochips, isärdragen karré, finhackad röd paprika och en massa riven mozarella. Du kan nog ta på finhackad röd chili också om du känner för det, eller drissla över nån schysst BBQ-sås.

Skjuts in i ugnen på 200 grader och gratinera till fin färg. Servera direkt med lite guacamole och en klick gräddfil eller varför inte lite tacosås. En iskall öl är ju aldrig fel, det är ju ändå fredag. Skål!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara