0 vego

Lyxig omelett med blå kornblomst och Brie de meaux

Helgluncher tycker jag är bland det svåraste som finns. Rutinerna och tider är som bortblåsta. Man äter frukost senare och lunchen blir lite sådär på en höft. Ett säkert kort är dock omelett som man kan tänka lite ”pytt-i-panna” kring. Det som blir över kan man ha i en omelett. Jag har lyxat till denna lite grann och använder mig av grädde som vätska. Går ju att använda vatten eller mjölk också beroende på kylskåpets bestånd.

Ingredienser (2 personer)

4 ägg
0,75 dl vispgrädde
Salt & peppar
Purjolök (ta lite från både ändarna på purjolöken)
Plommontomater
Hackad bladpersilja
50 gram Brie de Meaux
50 gram Blå kornblomst
Ett par skivor ekologiskt bacon

Gör så här

1. Fräs bacon knaperstekt och ställ åt sidan
2. Stek purjolöken mjuk och häll i ett par matskedar bladpersilja.
3. Vispa äggblandningen ordentligt. 
4. Lägg i baconet med purjolöksblandingen och häll på äggblandningen.
5. När omeletten har fått en fin färg så lägger du på osten så att den får smälta lite. 
6. Vik omeletten dubbel och servera. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara