0 sött

Kokostoppar med smak av saffran och apelsin

Det har öppnat en ny matvaruaffär vid södra infarten till Uppsala och jag var dit och handlade häromdagen. Då stog det en dam vid en disk och bjöd på dessa små gudomligt goda sötsaker. Det visade sig att receptet kommer matvaruaffärens provkök så jag var ju bara tvungen att baka dom här godingarna hemma.

Receptet räcker till 40-50 små kokostoppar. Tycker du det blir för många? Gör hälften isåfall, men jag lovar – du kommer ångra dig att du inte bakade fler på en gång!

Ogräddade kokostoppar. Skjuts in i ugnen med er!

Du behöver
100 gram smör
1 gram saffran
Rivet skal av 1 st apelsin
4 st ägg
3 dl strösocker
400 gram kokos

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och tillsätt det mortlade saffranet tillsammans med det rivna apelsinskalet. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokosrivet och matfettet. Låt smeten svälla i 10 minuter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills de blir gyllene.

Jag gjorde ett gäng med smak av lakrits också. Byt ut saffranet och apelsinskalet med 3 tsk lakritspulver och lite svart karamellfärg. I övrigt samma som ovan.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara