0 sött

Glutenfri pepparkaksdeg

Aaah! Så var man äntligen tillbaka på internätet efter diverse DNS-strul efter att min bredbandsoperatör hade blivit attackerad i en DDOS-attack. Efter att ha switchat DNS-server i routern så gick det som en dans igen, så bra. Man är ju liksom beroende av ett fungerande bredband så man kan uppdatera blogg och annat. Hej och hå.

Men om man skippar surfandet efter köksprylar, inköp av julklappar online osv så kan man alltid baka lite pepparkakor. Ogillar starkt när folk skriver/säger peppisar om pepparkakor. Det heter ju pepparkakor, inte nått klämkäckt fån-ord som peppisar.

Men hallå! Nån har nallat av degen…

Undrar varför det heter pepparkakor när det inte är nån peppar i receptet? Om det kan du läsa det här utförligt skrivna om historian kring kryddorna.

Nåväl, här kommer iaf ett glutenfritt recept på pepparkaksdeg.

Du behöver
100 gram smör
2 tsk malen kanel
1.5 tsk nejlika
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
1 dl sirap
1 dl strösocker
2 st ägg
1.5 tsk bikarbonat
1 dl vatten
8.5 dl glutenfri mjölmix. Jag använde mig av Finax.

Smält smöret och blanda ner kryddorna. Tillsätt sirapen, vattnet och sockret och rör ihop. Häll geggan i matberedaren och dra i ägg, bikarbonat och mjölmixen. Rör ihop ordentligt.
Lägg degen i kylen i minst ett dygn så smakerna går ihop sig ordentligt.
Baka ut och grädda i ugnen i 175 grader i 6-7 minuter (längre eller kortare beroende på ugn och färdighetsgrad du vill ha).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara