0 bröd

Glutenfri langos

Det var evigheter sedan vi lagade langos senast. Kommer faktiskt inte ihåg sist, men det måste vara ledigt tio år sedan. Den här gången provar vi en glutenfri variant. Det tråkiga med glutenfritt mjöl är a) det får inga härliga glutentrådar och b) det mörknar knappt när man gräddar/friterar brödet. I och för sig beror det nog lite på vilken form av mjölmix du använder. I det här receptet använde jag Lailas blåa. Det blir lite festivalvarning när man käkar langos tycker jag, men det är ju gottigott.

Du behöver

2 st kokta potatisar
1 st ägg
3 dl vatten
7 dl mjölmix
1 pkt jäst
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner fiberhusken, ägget, de kokta pressade potatisarna, salt och mjölet. Rör om ordentligt och låt jäsa 30-40 minuter.
Baka ut en degklump till en lagom stor platta ca 1 cm tjock. Fritera länge så du inte får ett degigt inre.
Servera direkt med gräddfil, finhackad rödlök, stenbitsrom, finhackad paprika och annat du gillar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara