0 sött

Efterrätter till nyår

Några av er kanske reda har kommit på vad ni ska laga för efterrätt till nyårsmiddagen imorgon. Andra kanske inte. Detta inlägg är för er i den andra kategorin. Det finns ju så himla mycket gott att laga. Frågan är hur mastig efterrätten ska vara. Eller hur komplicerad att tillreda. Eller hur långt i förväg man kan knåpa ihop den. Jag ger er några förslag och så får ni välja själva.

Vad jag ska laga? Just nu lutar det åt en kombo av en crème brûlé, havresmul, färskahallon och blåbär ackompanjerat av citronpärlor och eventuellt en macaron. Ja ni. Jag kan inte riktigt hejda mig. Vi får se vad det blir när jag väl står där. Men i grova drag. Där har ni det. Något i stil med bilden nedan.

Tips då, var är tipsen? Kom till saken kvinna. Här kommer de:

Vill du också göra en crème brûlé? Här har du receptet.

Vill du ha en lättare dessert som passar efter en buffé kanske? Lätt på så sätt att den är gjord på yoghurt, alltså inte så fet. Men också lätt för att den är mycket enkel att förbereda. Här är receptet.

Tänker du tvärtom och har serverat en lätt middag för att kunna äta en riktigt tung dessert, ja då måste jag slå ett slag för den här chokladkakan. Mastig. Grädde till gör att den känns lättare. Säger en del om tyngden i den.

Är du mer inne på att göra en pannacotta eller en mousse? Du kan kombinera dem! Göra en flerfärgad skapelse i olika lager. Se här. Finns också en variant av mousee här med äpple och smul. Eller varianten med lakrits i, den finns här.


Eller räcker det kanske med lite frukt på ett spett? Inspireras i så fall här.

Jag hoppas vad du än väljer att din nyårsafton blir bra. God. Trevlig. Dela gära med dig av det du lagar på våran FB-sida. Lycka till nu!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara