0 grill

Smashad potatis

Ett gott tillbehör till grillat är smashad potatis som fått steka en stund i ugnen tills topparna på potatisbergen fått lite gyllene färg. Gåsfett och potatis går som hand i handske men det har jag tjatat om förrut, t ex här och här, eller varför inte här.

Extremt enkelt att göra, så nu åker vi.

Du behöver
gåsfett
mjölig potatis
salt

Skala potatisen och koka den lite grann. Inte genomkokt, men var försiktig så du inte genomkokar den. Vi vill ha den lite al dente fortfarande.
Smasha sönder potatisarna genom att klämma dem hårt mellan t ex två skärbrädor.
Skrapa ner potatissmashet i en ugnssäker form (jag tar min ful-snygga emaljerade plåtform från 70-talet) som du tvålat in ordentligt med gåsfett. Lägg på några klickar gåsfett ovanpå potatisen också. Dra på lite salt och sen skjuts in i ugnen för att steka i ca 175 grader och få frasig yta på topparna.

Se, det där var väl inte så svårt? Just smashningen gör att det blir lite annorlunda textur på potatisen än om du gjort vanlig klyftpotatis.

Här vart det serverat med grillade kycklingvingar, baconlindad, fylld kycklingfilé samt moinkballs (baconlindade köttbullar).

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara