0 bröd/ frukost

Scones – bästa receptet

Här kommer en favorit i repris: scones. Varför tjatar jag? Jo, för att det är det bästa receptet. Det godaste receptet. Och de är snabba att blanda ihop. Och för att just nybakade scones till frukost får vilken sunkig dag som helst att kännas lyxigare och bättre och alldeles, alldeles underbar. Så är det. Här är receptet, varsågoda!

Sconesrecept:
6,5 -7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl grekisk yoghurt
1 dl vatten

Värm ugnen till +250 °C. Kör alla ingredienser i matberedaren. Kavla ut degen ungefär centimentertjock. Ta ut rundlar med hjälp av ett glas eller ett runt kakmått. Nagga. Grädda i c:a 10-12 minuter.

PS: Och all cred för receptet går till mina husgudar Anna och Fanny Bergenström. Love ya!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara