0 sött

Ms P’s belgian Waffles

Satt och såg på Street Eats häromkvällen och såg då ett inslag om Ms P’s Electric Cock i Austin, Texas (jo, foodtrucken heter så) som gjorde fantastiskt dräggelvänlig mat. Såg sjuuukt gott ut med hennes fried chicken och waffels, så jag sprang genast ut i köket för att produktutveckla lite våfflor.

Du behöver
1 tsk torrjäst
1 msk socker
1 dl vatten
1 dl mjölk
50 gram smör
4 dl glutenfri mjölmix (eller vanligt vetemjöl)
1 st ägg
1 tsk bikarbonat

Nu har jag höftat ingredienserna som hon hade radat upp där i sin foodtruck, så proportionerna kanske kan vara lite mysko. Vi provar iaf!

Blanda torrjästen med vattnet och sockret. Smält smöret och blanda med den värmda mjölken. Kyl till fingervarmt. Blanda smör, mjölk och mjöl med jästslurryn och veva ihop i en bunke. Låt jäsa en 30-40 minuter.
Vispa ägget och häll i bikarbonaten i ägget. Häll ägget i den jästa smeten och rör om ordentligt. Grädda våfflorna i ett våffeljärn med belgiskt våffelmönster.
Servera med pudrat florsocker och lite lönnsirap ringlat över.

Själv tyckte jag inte det vart riktigt så där frasigt som jag vill ha det. Funderar på om det är fel på smeten eller om våffeljärnet jag har (ett mackjärn från Jula med olika insatser) inte blir tillräckligt varmt. Får nog produktutveckla vidare. Ska testa en gång till med vanligt vetemjöl också mest för att dubbelkolla. De olika mjölerna beter sig väldig olika åt som bekant.

Lite hårt vispad äggvita nedvänt i smeten torde göra susen för själva fraset också. Får fundera lite på det…to be continued.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara