0 kött

Gör din egen Big Mac

Ja, jo. Kanske inte världens godaste burgare, jag vet. Men i alla fall en av de allra kändaste – Le Big Mac. Klippet är ifrån en av mina all time favoritfilmer, Pulp Fiction.

VAB’ade häromdagen och satt då och googlade recept medans lilla jäntan sov. Alltså, hon är en riktig proffssovare. Lätt 15 timmar i sträck när hon är sjuk, Annars blir det ”bara” 12 timmar….hur som helst, då såg jag ett litet videoklipp på chefskocken på McDonalds som visade lite hur man bygger en Big Mac.

Letar man vidare så hittar man hur mycket information som helst om man nu vill ställa sig och klona en Big Mac hemma i sitt eget kök.

Själv gjorde jag min egen variant på den, dock utan ost då den var slut. Man tager lite vad man haver så här kommer min VAB-variant på Le Big Mac.

Du behöver
6 st skivor inlagd gurka
2 st hamburgare eller patties som man säger. Mina var köpesburgare från frysdisken på ICA. Man kan göra själv av nötfärs också.
salt och peppar
Hamburgerbröd, ett lock och två bottnar. Här använde jag Brooklyn-bröd som inte har några sesamfrön.
Smör att steka i
Finskuren isbergssallad
Fint tärnad gul lökTill såsen
2-3 stadiga, rågade matskedar majonnäs
1 tsk vinäger
1 tsk senap
1 msk ketchup (här tog jag en chiliketchup som jag kommit över från matbytardagen vi hade)
lite paprikapulver
peppar
lökpulver

Veva ihop alla såsingredienser.

Stek på bröden lite så de får lite färg på snittytan. Stek hamburgarna och krydda dem lite.
Bred på lite dressing på bröden, fortsätt med lite isbergssallad och lök, sen på med gurka (och ost om du har hemma) och till sist hamburgarna. Montera sedan ihop hela klabbet och hey presto – så har du din egen Le Big Mac!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara