0 kött

Glutenfri paj med köttfärsfyllning

Var och storhandlade för några dar sedan och köpte då några tråg med köttfärs. Det mesta gjordes det köttbullar på, men lite grann sparades och las i kylen. Idag fick den köttfärsen bli inkråmet till några glutenfria köttfärspajer.
Länge sedan vi gjorde nån paj här hemma, så äntligen fick man användning för de där pajformarna igen. Du vet såna där med löstagbar botten. Jag har två fyrkantiga och två långsmala. Bra att ha ifall man vill göra paj.

Pajdegen
5 dl Finax glutenfria mjöl
1 st ägg
150 gram smör
lite kallvatten
lite salt

Skär ner smöret i små kuber och blanda med mjölet och saltet. Knåda ihop och tillsätt ägget och lite, lite vatten. Låt degen vila lite i kylen i 30-40 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den uttryckta degen med en gaffel och förgrädda pajskalen i ugnen på ca 225 grader i några minuter tills pajskalen fått lite färg.

Köttfärsröran
500 gram köttfärs
1 liten påse mozarella
salt
vitpeppar
svartpeppar
tacokrydda
vitlökspulver
soltorkade tomater
krossade tomater
1 dl vispgräde

Stek färsen och krydda den. Blanda ner allt och rör om. Låt puttra en stund medans pajskalen är i ugnen.

Häll köttfärsröran i pajskalen. Toppa med lite riven ost. Gratinera i ugnen i 225 grader tills osten fått lite färg.

Servera med tzatziki och en enkel grönsallad bestående av fint skuren gurka, tomat, paprika samt finskuren vårlök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara