0 kött

Att peppar kan vara så spännande!

När jag och Karin var på Mitt kök-mässan nu för några veckor sedan, köpte jag upp mig på lite (för mig) okända pepparsorter från Werners gourmetservice. Roliga produkter och fina råvaror har dom där. Rekommenderas!

Härom kvällen provade jag en av pepparsorterna på lite fläskkött – vildsvartpeppar eller voatsiperifery som den heter med ett krångligare namn. Vildväxande peppar som skördas 20 m upp i träden i Madagaskars regnskog. Mycket gott!.

Hade lite utskuren kotlettrad (fläskytterfilé som handlarn säger…) som jag skar upp i skivor, bankade ut lite (med skaftet på kockkniven), strödde över lite nymortlad peppar och stekte på i grillpannan. Adderade en gnutta nypressad citron de sista sekundrarna i pannan också.

Men dra på trissor. Så sjukt enkelt och så himlarns gott.

Serverades med bea och pompa plus lite vitlökssmör.
Kött och potatis liksom

Skulle ha räckt med den pepprade köttbiten mol allena. Prova pepparn om du beställer/kommer över den på nått sätt, grymt bra.

Köpte lite annan peppar också, bland annat långpeppar som ser ut lite som svarta björkhängen. Den får vi prova nästa gång!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara