0 vego

Sötpotatissoppa med koriander och jordnötter

Plötsligt händer det! Frugan har maten färdig lagom tills man kommer hem från jobbet, hurra!
Oftast är det jag som brassar maten, men häromdagen hade jag ett grisigt 12-timmarspass på jobbet och kommer hem sent, trött och hungrig. Vad händer då? Jo, lilla frun har brassat en värmande soppa!

Soppan
1 stor gul lök
2 morötter
700 gram sötpotatis
3 msk olivolja
2 buljongtärningar
1 liter hett vatten
salt och peppar
(finhackad röd chili)

Topping
2 dl rostade jordnötter
1 dl hackad färsk koriander

Tillbehör
surdegsbröd

Skala och finhacka löken. Skal och skär morötter och sötpotatisen i småbitar. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt morötter och potatis, fräs i några minuter. Smula ner buljontärningarna och tillsätt ca 2/3 av vattnet. Koka under lock tills allt är mjukt. Mixa soppan slät med mixerstaven. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp under omrörning. Smaka av med peppar och salt. Skulle kunna tänka mig att man kan dra i lite finhackad röd chili också om man är lagd åt det hållet.
Toppa soppan med hackade jordnötter och koriander. Servera med skivor av surdegsbröd som stekts i olivolja på hög värme.

Måste säga att även om koriander inte är en av mina favoritkryddor så är den här soppan en riktig ”keeper”! Sehr mumsich ja! Inspirationen kommer från en receptbroschyr utgiven av Hemköp.

Smaklig spis.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara