0 vego

Höstig kålrotssoppa med kummin

Hösten är här och rotsakerna likaså. Alltid gott och alltid billigt. Jag är lite såld på kålrot, men det är väl en av rotsakerna som aldrig blir riktigt het. Jag tycker inte att det är en rotsak som nödvändigtvis måste spela andrafiolen utan den kan absolut få stå i rampljuset då och då. Den här soppan är ett sådant tillfälle.

I den här soppan får också kummin en framträdande roll. Den är perfekt ihop med de söta rotsakerna och får slätbladig persilja som danspartner i denna höstiga rotsaksbal.

It´s time for the kålrot to shine! 

Ingredienser (ca 4 portioner)
1,2 liter vatten
2,5 grönsaks
400 gram kålrot
2 små gula lökar
3 små potatisar
2 små palsternackor
2 normalstora morötter
1 msk olivolja
1 msk kummin
2 msk Creme fraiche
3 msk hackad slätbladig persilja
Gör så här
1. Skala och grovhacka alla rotsaker2. Hetta upp en kastrull och häll i olivoljan och fräs löken.3. När löken har blivit lite mjuk, häll i de hackade rotsakerna och fräs en stund.
4. Häll i kummin.
5. Fyll på med vatten i omgångar, lägg i buljongtärningarna och låt koka upp. 
6. Koka i ca 20 minuter.
7. Hacka persiljan och ha i soppan. 
8. Mixa soppan slät med en stavmixer och red den med creme fraiche. 
Servera med ett gott bröd. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara