0 event

Food swap

I går körde vi alltså äntligen food swap, eller matbytardag om vi ska hålla oss till svenska. Hur kom det sig då? Jo, förra hösten körde Le Parfait en swap + fotografering till ett reportage som publicerades i Buffés senaste nummer. Se här. Kul idé, för om nu står där med en herrans massa marmeladburkar av en och samma sort, varför inte ta och byta till sig sådant som andra har kokat ihop och förädlat? Så, tur med vädret hade vi. Fika med bulle och brownie till alla. Nya och gamla kamrater kom. Och alla hade med sig olika godsaker. Vissa t.o.m. tillagade sina bytarvaror på plats: Ulrik live-grillade naanbröd. Dessa naanbröd i kombination med en äppelchutney med chili från I Köket Med Anders och några indiska kycklingburgare blev sen vår utsökta kvällsmat.

Det här med att det kommer lite blandat folk, vår (vår och vår, men han känns som vår) löparcoach Marcus dök upp med fruns trattkantareller (tror det var ett godkänt infall). Bara att träffa honom och prata lite löpning gjorde att jag trotsade regnet idag och gav mig ut på en runda. Väl hemma igen åt jag yoghurt med Milenas granola. Milena hade även med sig kombucha hon hade gjort själv, och nu ska jag få en svampbebis av henne. Kombucha var ju en av sakerna jag verkligen ville komma över på swappen. Och det gjorde jag nu nästan! Vilken dag som helst nu ska jag börja jäsa min egen. Men detta var inte allt man kunde fynda igår. För vad sägs om lingonketchup, dumlesnittar, honung från Anna och Skullalundstunder, grön tomatmarmelad också från Anna, bondbröd, äppelcider, vindruvssirap (för det blev inte gelé som Mathias hade tänkt sig så det fick heta sirap istället), trattkantareller, marmeladgodis, lakritsfude, fikon- och senapschutney, macarons, lavendelskorpor med hasselnötter istället för mandel, ketchup med tomater från Anders föräldrars trädgård i Storvreta, päronmarmelad, äppelsmör och säkert något mer, jo, rödavinbärssaft, Levainbröd och ett rågbröd.

Vi var alla rörande engiga om att det var lyckat och att vi måste köra till jul! Tack alla som kom! Vill ni höra mig prata om food swap i Radio Uppland kan ni lyssna här.

 

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara