0 fisk/ plock/ skaldjur

Fisk- och krabbtacos

Ok. Det blir plötsligt fredag och ungarna börjar genast tjata om tacos. Ni känner igen tugget. Det är
inte alltid man känner det där suget efter att stå där och hälla i en påse tacopulver i köttfärsen eftersom den egna kryddblandningen inte duger. Genom åren har man godmodigt ätit tacos och visat god min. Häromsistens kände jag och sambon att vi var tvungna att äta något annat, i alla fall en variant på tacos. Med fisk och krabba istället för köttfärs. Och med lite roligare kryddor.

Det fick bli två olika varianter. Det tog lite extra tid, men det var otroligt mycket godare än vad det brukar smaka. Till fisk- och krabbrörorna gjorde vi en stingig avocadosalsa.

Så här gick det till:

Avocadosalsa
2 mogna tärnade avocador
6 hackade plommontomater
Skal från en lime
Saften från en lime
1/2 finhackad gurka
1 kruka färsk koriander (hacka även stjälkarna så att det blir ordentligt med smak)
1 hel röd chilifrukt (med kärnor kvar såklart!)
Salt & peppar
Ev. lite rörsocker

Krabbröra
1/2 färsk krabba
1-2 kryddmått Old bay seasoning-krydda (finns att beställa)
1-1,5 msk freme fraiche

Fisken
Ca 300 gram färsk kolja eller torsk
2 msk olivolja
4 cm riven ingefära
1 hackad vitlök
0,5-1 tsk sambal oelek
1 skvätt sesamolja
1 tsk honung
1 skärt fisksås
3-4 stjälkar hackad färsk koriander
Smör, salt & peppar till stekning

Gör så här
1. Börja med att göra avocadosalsan, så att den får stå och dra till sig.
2. Gröp ur skalet på krabban och blanda med det vita köttet från kroppen.
3. Blanda ihop med old bay seasoning och creme fraiche. Ställ åt sidan.
4. Blanda ihop olja, ingefära, hackad vitlök, sambal, sesamolja, honung, fisksås & hackad koriander till en pastaliknande blandning.
5. Stek fisken på båda sidor och lägg på ett fat.
6. Pensla över pastan på fisken så att det täcker helt.

Servera fisk- (sönderhackad) och krabbrörorna i små tacoskal av båtmodell tillsammans med avocadosalsan.

Lycka till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara