2 sött

Banankaka för fler röster i Matbloggspriset

Vi är fortfarande nominerade i Matbloggsprisets Folkets Val! Hurra! Här röstar du. Tidigare i veckan ville jag fiska lite röster på jobbet. Lämligt nog hade jag dagen innan fått med mig c:a 1,5 kg övermogna bananer hem från just jobbet. Så vad är inte bättre än att baka en kaka på dessa godingar och sen köra lite röstfiske med den? Sagt och gjort.

Till en kaka behöver du:
1,5 dl strösocker
1,5 dl rårörsocker
75 g mjukt smör
75 g brynt smör
25 g smör i klickar
3 st ekologiska, väl mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 dl salta jordnötter
smör och ströbröd till formen
dekorering:
lite kolasås eller salted caramel att ringla uppepå
en näve jordnötter
en näve minimarshmallows
Sätt ugnen på +175 °C. Sen bryner du 75 g smör och låter det svalna lite. Vispa ihop det mjuka smöret (75 g) med socker och sen tillsätter du det brynta smöret. Mixa bananera till mos och blanda i smeten. Rör i hop de torra ingredienserna, utom jordnötterna, och blanda i dem i smeten. Rör sist i jordnötterna. Smöra och bröa en form och häll i smeten, klicka över de resterande 25 g smör också. Nu kommer den trixiga delena att ange gräddningstid. Allt från 30 minuter till 45 minuter verkar behövas beroende på bananernas storlek. Känn efter med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. När den väl verkar klar så har du på kolasås av något slag (här är tex ett mycket bra recept på salted caramel), jordnötter och marshmallows. Sen är den bara att servera och casha in alla röster! Tack!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Mary
  25 oktober, 2014 at 18:33

  Men, jag måste snart säga upp mig och göra era recept på heltid. Så smaskigt det ser ut!

 • Svara
  Karin
  6 november, 2014 at 20:51

  Ledsen för sent svar. Men då kanske du redan sagt upp dig och lagat allt eller? Kram på dig!

 • Svara