0 vego

Pizzasås

Saker man gör när man vabbar – kokar pizzasås. När barnet är så trött att det bara hänger framför teven och halvsover, då passar pappan på att koka pizzasås till middagen.

Du behöver:
vitlöksklyftor
olja
salt och peppar
oregano
chiliflakes
tomatpuré
Tomatsås av god kvalitet (jag använde passerade tomater). Nästa gång ska jag prova med hela, skalade, konserverade tomater.
En kvist färsk basilika
En bit smör
(ev socker)

Börja med att hälla en skvätt olja i en kastrull. Ta ett antal vitlöksklyftor, krossa dem mot skärbrädan (inte skära, krossa) och sen lägger du ner dem i den fortfarande kalla oljan. Dra på spisen och värm på oljan och vitlöken. Ta det lite försiktigt med värmen för vitlöken bränns lätt vid.

När det börjar fräsa lite häller du ner chiliflakesen och rör om. Sen i med oreganon och en ordentlig klick tomatpuré. Efter några minuter under omrörning så har alltihopa blandat sig ordentligt och purén har mjuknat lite. Då häller vi på tomatsåsen!

Rör om, vrid ner lite spisen lite. Ta fram stavmixern och mixa ihop allt så det blir slätt och fint. Låt puttra en stund och smaka av. Vill du bryta av tomatsmaken lite så kan du ha i lite socker eller ännu hellre en bit smält smör. Ta i en kvist färsk basilika också. Mixa lite till.

Voilá! Där har du en egenhändigt gjord pizzasås.

Du kan göra med roliga grejer med den där pizzasåsen som bas:
– pastasås med skinka och/eller korv i
– het röd sås till döner kebab (dra i massor mer chili och även cayennepeppar) plus en skvätt vatten för att tunna ur såsen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara