0 sött

Päronkaka med kardemumma

Nu när päronen börjar bli klara också så kanske man kan variera sitt användande av äpplen och använda päronen också! Den här kakan har jag bakat efter inspiration från TV4 morgon’s mathörna.
Kardemumma tycker jag är en riktig höjdare. Många saker passar bra med kardemumma, t ex en sån här kaka.

Du behöver:
3 stora ägg (eller fyra små)
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl (jag använde Mixwells glutenfria)
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Två päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Börja med att skära päronen i bitar om ca 2 cm. Häll dem sedan i en bunke tillsammans med 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Rör om ordentligt.

Sedan tar du och vispar äggen med 4 dl strösocker ordentligt krämigt och tillsätt sedan mjölet, kardemumman, bakpulvret och saltet. Blanda väl.

Häll smeten i en bröad springform och garnera med päronbitarna. Grädda i 175 grader i ugnen i 45-50 minuter tills kakan blir klar. Täck över kakan med lite folie om den börjar bli för mörk.

Servera med en bit glass och en kopp gott kaffe. Underbart lyxigt gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara