0 vego

Majssoppa med quesedillas

Soppa vart det idag. I detta hushållet är väl soppa kanske inte nån stapelvara direkt. När det väl blir soppa, blir det oftast nån form av potatissoppa. Så idag är det en extra spännande dag då det vankas ett oprövat recept och dessutom ett sopprecept! Håll till godo.

Till soppan:

1 burk majs. En liten burk, typ ett par dl.
En skvätt olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 tärning hönsbuljong
5 dl vatten
2 dl creme fraiche
2-3 tsk tacokrydda
Lite finhackad röd chili
En klick gräddfil

Skölj av burkmajsen och låt den torka något på en kökshandduk. Elda på en stekpanna ordentligt. Ringla på lite olja på majskornen och salta och peppra lite. Dra i majsen i pannan och stek på ordentligt tills de börjar få lite färg och poppa lätt. Ner med majsen i en kastrull, på med 5 dl vatten, creme fraichen och buljongtärningen. Tillsätt tacokryddan och koka upp. Ta fram stavmixern och mixa till en hyggligt slät soppa.

Till quesedillas:
4 st tortillabröd
Lite tomatpuré
Flingsalt
Svartpeppar
Prosciutto
Mozzarella
Färsk basilika
Finhackad chili

Bred på lite tomatpuré på tortillabröden. Salta och peppra. Klä på två av de fyra bröden med prosciutton. Ös på ordentligt med riven mozarella och klipp över lite färsk basilika och finhackad chili. På med locken och stek i oljad stekpanna på medelhög värme tills osten smält och brödena har fått fin färg. Skär upp i tårtbitar och servera genast till en skål soppa.
Strö gärna över lite finhackad chili och en klick gräddfil.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara