0 sött

Knäckig äppelkaka

Imorse vaknade jag alldeles för tidigt så vad passar bättre då än att baka en kaka till sina kollegor på jobbet? En äppelkaka hade ju suttit fint, men dessvärre har våra ynkliga äppelträn inte levererat så himlarns många äpplen. Men vad gör det när man kan röra sig mot grannens stora dignande äppelträn, fullproppade med härliga Åkerö-äpplen! Kvart i sex på morgonen ligger dom ändå och sover…

Du behöver

3-4 äpplen
2 dl strösocker
2 st ägg
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
lite kardemumma
en skvätt vatten
75 gram smält smör

Rör ihop strösocker och ägg. Smält smöret och häll i äggsmeten.
Rör ihop vetemjöl, kardemumma och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll i smörad form och garnera med tunt skurna äppelbitar. Sprinkla över lite mer kardemumma, det är ju så himla gott.
Grädda i 175 grader ca 20 min varmluft tills kakan fått fin färg. Kolla med sticka efter 10-15 min för kontroll av konsistensen, för lös – kör längre. Lagom hård – klar.

Servera med en skvätt vispad grädde och en kopp kaffe vid två-fikat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara