0 vego

Jordärtskocks- och purjolökssoppa

En soppa som som passar utmärkt att slänga ihop dagen innan är ibland den bästa soppan. Ibland är livet helt enkelt för stressigt. Vi har måndagar som vår intensiva dag, så då passar det bra att slänga ihop en soppa dagen innan. Den här soppan är en variant på en klassisk potatis- och purjolökssoppa.

Detta behöver du till 4 portioner:

3 ekologiska jordärtskockor
4 små mjöliga potatisar
1 liten purjolök (använd även den gröna blasten, mycket smak i den!)
1,5 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl vispgrädde
Rapsolja till stekning
Salt & peppar
Ev lite timjan för extra smak

Gör så här
1. Hacka jordärtskockor, potatis och purjolök grovt.
2. Stek alltsammans i rapsolja och slå på merparten av vattnet och buljongtärningen.
3. Låt det hela koka upp, salta och peppra.
4. Koka i ca 20 minuter och mixa soppan slät med en mixerstav.
5. Red med vispgrädden och smaka eventuellt av med timjan.

Garnera med lite strimlad purjolök och en klick turkisk yoghurt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara