0 vego

Enkel äggröra med smörstekt kål

Av någon anledning så älskar jag äggröra. Smaken och enkelheten är så tilltalande. Omelett är också gott, men konceptet äggröra har det där skimret över sig i mina ögon. Dessutom så kan du göra samma sak som när du gör omelett och smaksätta den med en mängd olika tillbehör. Det kan vara planerat eller som i det här fallet oplanerat. Som en pyttipanna med bara ägg. Detta är ett utmärkt recept för snabba helgluncher (som jag tycker är de svåraste målen).

I det här receptet utgår jag ifrån kål som vi hade hemma efter en lördagsutflykt till Lärjedalens trädgårdar i Angered.

Till 1 portion behöver du:

Äggröra
3 ekologiska ägg
2-3 msk vispgrädde
Salt & peppar från kvarn
1 tsk hackad timjan
1 klick smör

Tillbehör
Ca 100 gram smörstekt svart- och grönkål
25 gram smör till stekning
2 bräckta, alspånsrökta skinkskivor (uteslut för vegetariskt alternativ)
5 cocktailtomater
1 finhackad salladslök
50 gram getost

Gör så här:
1. Smörstek kålen och ställ åt sidan under lock.
2. Bräck skinkan (utan fett) och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop ägg, vispgrädde, timjan och salt och peppar.
3. Smält smör i en kastrull och häll det du vispade ihop.
4. Rör konstant med en visp tills äggröran har stannat.
5. Servera äggröran med tillbehören och avsluta med att smula över getosten.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara