0 sött

Äppelkompott till glass

Vart ju lite äpplen över efter äppelkaksbaket. Då måste man ju prova på att köra två olika varianter av äppelkompott i sous vide-maskinen så här på kvällskvisten. Freestyle’andet kan börja!


Äppelkompott #1:
300 gram Åkerö-äpplen, tärnade
En skvätt kardemumma

0.5 dl strösocker
3-4 msk ekologisk sirap

Äppelkompott #2:
280 gram Åkerö-äpplen, tärnade
50 gram smör
Lite kardemumma
0.5 dl strösocker

Vakuumförpacka respektive kompott och kör i din sous vide-maskin i 83 grader i ca 30 minuter.
Ta upp genast och häll upp i skålar. Servera med några skopor vaniljglass.

Vilken vann då? #1 var härligt kardemummadoftande, sötsliskig och mycket god. #2 vart snyggare i äppelskalet, men lite för smörig i smaken.

Prova du också! Kul att experimentera lite. Har en annan idé om satsumas och chili som jag inte vet hur den kommer att bli…. 

Har du ingen sous vide-maskin så går det nog alldeles utmärkt att koka ihop din kompott i en kastrull på spisen. Håll lite koll på tempen bara så det inte blir äppelmos av alltihopa.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara