0 kött

Melanzane parmigiana

Såg ett avsnitt av Simply Italian på SVTplay för ett tag sedan där man lagade en vegetarisk rätt nämnd melanzane alla parmigiana. Det är ungefär som en lasagne bestående endast av aubergine, tomatsås och några nävar ost.

Du behöver
2 st auberginer
salt
olivolja
2 burkar krossade tomater
1 st vitlök
1 st rödlök
en skvätt rödvin
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
en nypa cayennepeppar
riven parmesanost
riven mozarellaost

Börja med att skiva auberginerna i ca 1 cm tunna skivor. Salta dem lätt och lägg dem på en skärbräda i flera lager med hushållspapper emellan. Lägg en annan skärbräda ovanpå och applicera en tyngd. Detta för att dra ut vätska ur auberginerna.

En kettlebell är ju en utmärkt presstyngd!

Under tiden de ligger i press så kokar du ihop en tomatsås. Först hackar du rödlöken och vitlöken fint. Fräs på den med lite olja. Slå på en redig skvätt rödvin och ånga bort alkoholen innan du häller i innehållet i två burkar krossade tomater ner i pannan. Tillsätt en nypa cayennepeppar, tomatpuré samt lite strösocker. Låt puttra i ca 20-30 min.

 Bygg din vegetariska ”lasagne” genom att varva auberginer, sås, ost i flera lager. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

Enkelt, vegetariskt och gott! Vi säger tummen upp på den här rätten.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara