0 frukost/ sött

American pancakes

Söndagar brukar tendera till att bli lite lata här hemma. Igår morse började det lite åt slöa hållet, precis som det ska, men utvecklade sig till att bli lite av ett arbetsläger ju längre dagen led. Ifs fick vi himla mycket gjort ute i trädgården och diskade och tvättade en massa maskiner under tiden vilket behövdes. Men just morgonen var skön – vakna lite som man vill och hasa omkring i morgonrock tills man ätit klart ordentligt.

Det vi åt var american pancakes med stekt bacon, lönnsirap och lite färska hallon. Så enkelt, så gott!

Du behöver
1 msk bakpulver
lite salt
2 st ägg
1 tsk socker
30 gram smält smör
300 gram mjölk
250 gram mjöl

Blanda ihop hela klabbet och stek på medelhög värme med smör i en plättlagg.

Baconet körde jag i ugnen på en bakplåtspapprad plåt i ca 200 grader till lämplig färg. Torka av på hushållspapper.

Drissla över lite lönnsirap över pannkakorna/plättarna, ät och njut på direkten.
Receptet kommer ursprungligen från Nigella Lawson, men jag adderade lite extra mjöl.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara