0 grill/ kött

Sliders på bisquit

Sliders är en form av miniburgare och som du redan gissat härstammar den från USA om man ska tro internätet. Det haglar om expertkommentarer på huruvida den ska vara rund eller kvadratisk/rektangulär, ifall brödet är viktigare än köttet, eller om man ska ånga brödet ovanpå det stekta köttet eller inte. Nått som verkar överensstämma är iaf att löken är viktig. När man steker/grillar köttet ska den fint skivade löken ligga ovanpå köttet. Sen när man vänder hela klabbet för att steka andra sidan så hamnar löken nedåt samt att man daskar på en skiva ost direkt efter vändning. Ja du hör, det verkar vara en hel vetenskap.

Hur kommer jag då in på sliders? Jo, jag har haft lite burgarfrossa så här på semestern och provat lite olika recept då jag ramlade över sliders. Sliders kan med fördel användas på buffébordet, som entrérätt eller goffa i sig 3-4-7 stycken ifall man vill det.

Jag valde att göra ett bisquit-liknande bröd, mest för att det var bakpulver och jag slapp jäsa en deg.

Till bröden behöver du
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
125 gram kallt smör

1 dl gräddfil
2 dl cremefraiche

Till pattyn
1 kg nötfärs
1 dl bbqsauce
salt och peppar

Förvärm ugnen till 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till brödena och tillsätt sedan smöret i kuber samt gräddfilen och cremefraichen. Arbeta ihop till en deg. Den var lite smulig, men knåda in smöret ordentligt så blir det gött.
Kavla ut ca 2 cm tjockt på bakplåtspapper och skär i lagom stora rutor. Skjuts in i ugnen tills de har rest sig och fått lite fin färg.

Stek miniburgare som är ungefär lika stora som dina bisquits.

Dela på bröden med en kniv och stek på snittytorna lite innan du monterar slidern med valfria tillbehör. Barnen tyckte formatet på burgaren var perfekt för deras små händer. Papporna åt flera stycken med diverse olika tillbehör – coleslaw, bacon, ost, inlagd gurka, burgardressing, mm

Jag tror nog att sliders skulle kunna innehålla lite vadsomhelst, t ex pulled pork eller nån form av krabbröra. Gott var det hur som helst.

Originalreceptet kommer från ICA.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara