0 kött

Mångkulturell lunchmacka

Du bakade väl det där briochebrödet igår kväll? Precis! Då kan du idag smarra till det lite extra till lunchen, nämligen med denna underbart goda macka!

Du behöver

brioche
chorizo
bacon
sjuka mängder mojo rojo
lite sallad
tomat

Dela på briochen och stek den lite i stekpannan. Skär slantar av chorizon och stek den med några skivor bacon. Sleva på lite mojo rojo på underdelen av brödet. Ladda på lite sallad och skivad tomat. Mer mojo rojo. Toppa med korven, baconet och en rejäl klick you guessed it mojo rojo. På med locket, fram med haklappen (för det här kommer att bli geggigt) och mumsa i dig kanske jordens godaste macka – hepp!

När du sitter där och mumsar kan du ta en liten funderar på det här med olika kulturer och vad var och en tar med sig hem till Svedala efter diverse utlandsresor. Själv tycker jag att maten och inspirationen dels när man är på plats, dels när man väl kommit hem och försöker omsätta inspirationen i nån maträtt eller bakverk. Visst är det kul och inspirerande att resa, lära känna andra kulturer och människor – fantastiskt berikande på alla sätt och vis! I din hand håller du ett stycke Europa – bröd från Frankrike, korv och sås från Spanien och sallad från Grönla..grönsakslandet. Sweet!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara