0 kött

Improviserad vietnamesisk biffnudelsallad

Av någon anledning så brukar jag äta mer vietnamesisk mat under sommaren, förmodligen för att det är så skönt att slippa varm mat. I skrivande stund har det varit ca 32 grader i Göteborg, så suget efter varm mat har inte direkt varit påtaglig. Jag gillar verkligen det vietnamesiska köket, smakerna är rena och symfoniska. Det är dessutom inte särskilt ansträngande att laga maten, emellanåt kan man kanske känna att det är många ingredienser, men man får försöka planera!

Ingredienser (4 portioner)

250 gram risnudlar

300 gram biff eller entrecote (jag hade det senare)
1/2 huvud isbergssallad
1-2 buketter pak choi
1 morot
4 salladslökar
1.5 dl hackade jordnötter
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 förpackning frysta sojabönor (Edamame)
1 förpackning djupfryst mango
Salt & svartpeppar

Dressing
3 msk fisksås
2 msk råsocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk risvinäger
3 cm riven ingefära

Gör så här 

1. Koka upp vatten till risnudlarna och koka dem enligt anvisningarna (ibland ska de inte koka utan bara dras åt sidan). Skölj med kallt vatten.
2. Strimla och stek köttet med salt och peppar. Låt svalna
2. Hacka alla ingredienser och lägg på ett stort fat, ca 35 cm i diameter.
3. Lägg sedan på nudlarna och köttet.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och slå över salladen.
4. Blanda ordentligt och smaka av med koriander och mynta.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara