4 frukost/ sött

Citron- och flädermarmelad

Härom veckan gjorde frugan en massa fläderblomssaft. Det smakar sommar tycker jag!
Du vet, skär ner en binge ekologiska citroner, blanda ner med 30 blomklasar fläderblommor och häll på 2 liter vatten med sjuka mängder socker (och en skvätt citronsyra om jag inte minns helt fel).

Ställ sedan svalt i några dagar och tappa sedan på flaska. Där! Världens näst godaste saft!
Vilken är godare? Jo, svartvinbärssaften så klart – kungen bland safterna om du frågar mig.

Hur som helst, när du har tappat över och silat av allt gojs (flädern och citronerna) så kasta för guds skull inte bort det! Det där gojset kokar du marmelad på.

Citronerna från saften, fint skurna.
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl strösocker

Koka ihop i en kastrull tills det tjocknar. Klart!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  • Svara
    Sofie Johansson
    16 juli, 2014 at 09:50

    Det där låter ju otroligt gott. Gillar inte heller att slänga så gjort liknande på andra bär.

  • Svara
    Ulrik
    16 juli, 2014 at 09:51

    Hej Sofie! Ja det vart himla gott. Ska prova också på andra grejer när det blir säsong för det!

  • Svara
    Karin. E
    30 juli, 2014 at 21:14

    När jag var liten blev jag ibland bjuden på fläderblomssaft.

  • Svara
    Ulrik
    30 juli, 2014 at 21:15

    …och nu när du är stor kan du bjuda en annan liten person på fläderblomssaft! Härliga minnen!

  • Svara