0 fågel

Indiska burgare

Vi gillar som sagt olika mat. Först ut är indiska burgare à la David Batra. Jag har rippat receptet rakt av från hans bok: Davis Batras inte så tråkiga indiska mat. Jag rekommenderar alla att köpa den. Många fina recept och roliga anekdoter. Vi har gjort dessa godingar ett par gånger här hemma nu. Med lite olika brödupplägg. Först provade vi vanliga, köpta hamburgerbröd, sen bakade jag nanbröd som vi serverade burgarna i (succé) och igår kväll blev det med rostad surdegsbröd gnussat med vitlök (också en hit). Salladerna har sett lite olika ut till också. Nedan finns ett recept på indisk cole slaw som är god till. Lime- och chilioljan är ett måste. Och jag gjorde även en sås med yoghurt och mango chutney.

Burgare
500 g kycklingfärs
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 ägg
neutral rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

  1. Blanda färs med kryddor och ägg.
  2. Smaksätt med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  3. Forma till åtta burgare och stek i olja ca 10 min på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt.

Chiliolja
1 grön chilifrukt och 1 röd chilifrukt eller chiliflakes
3 msk neutral rapsolja
Saften från en halv lime

Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med olja och limesaft.

Indisk coleslaw
300 g strimlad vitkål
2 salladslökar
1 morot
1/2 dl sultanrussin
2 dl matyoghurt
1 tsk malen spiskummin
1/2 kruka färsk mynta
salt och nymalen svartpeppar

  1. Finstrimla kål och salladslök. Skala och grovriv moroten.
  2. Blanda med russin, yoghurt, spiskummin och finhackad mynta. Smaka av med med salt och peppar.

Servera burgarna, toppade med chiliolja, mellan hamburgarebröd eller som jag gjorde: på surdegsbröd.Toppa med tillbehör som indisk coleslaw, sallad, skivade tomater om man vill och mango chutney med yoghurt, glöm inte några blad av koriander!

VI GILLAR OLIKA!!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara