0 bröd

Glutenfritt focacciabröd i långpanna

Igår kväll var vi bortbjudna på en kompis 50-årskalas. Det hade dukats upp till buffé och gud så mycket mat och gottigott det fanns uppbullat. Mumma! Själv hade jag fixat en långpanna med glutenfritt focacciabröd då värdinnan frågat så snällt om jag kunde hjälpa till. Så här kommer receptet!

900 gram glutenfritt mjöl

1 liter vatten
1 pkt jäst
1 msk fint salt
1 dl olivolja
1 msk fiberhusk
flingsalt
rosmarin
en halv burk soltorkade tomater
en halv burk chilimarinerade vitlöksklyftor

Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt det fina saltet, olivoljan och fiberhusken. Låt husken svälla 10 minuter. Blanda ihop mjölet med jästslurryn och blanda ordentligt till en kladdig deg.
Smörj en långpanna med olivolja och tryck sedan ut degen i långpannan.
Grovhacka soltorkade tomater och chilimarinerade vitlöksklyftor och tryck ner i degen.
Pensla på lite olja och strö över rosmarin och flingsalt.
Skjuts in i ugnen och grädda i 35 minuter tills brödet fått färg.
Serveras med fördel till en buffé. Kul att se att Mojo Rojo även fanns på buffén, mycket gott!

PS även icke-glutenintoleranta personer äter brödet med stor aptit. Kanske läge att göra två plåtar ifall ni är många.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara