0 fisk/ skaldjur

Enkla smörgåstårtan med lax och räkor

På midsommaraftonen firades det med så det stog härliga till med vänner, vänners vänner och en skrälldus med barn. Det var midsommarstång, dans, nyckelharpa, sillunch, fikabuffé, femkamp och grillat till middag. Sen vart det efterrätt, lite mera mat och minsann kom inte godiset fram också. Mätt som en hårt stoppad korv rullade jag hem i sommarnatten, glad i sinnet efter dagens alla intryck!

Nått av det goda jag åt var följande smörgåstårta som några kompisar hade med sig. Nu har jag dessvärre inga mått/mängder på ingredienserna, men det fixar du ändå!

Du behöver
Kavring
Smör
Lite gravad lax
Räkor
Lite fiskrom
Philadelphiaost
Gräddfil
Gräslök
Rödlök
Dill
Citron

Ta kavringen och kör i mixern med knivtillsatsen. Det blir en massa smul alltså. Tillsätt smör och kör lite till så du får en lite kladdig kavringsdeg. Ta en springform och tryck ut kavringsdegen i formen. Gör bottnen rätt tunn. Blir lite mäktigt annars med en för tjock botten. Finhacka gräslök, rödlök och blanda ut med lite fint skuren lax och räkor. Blanda ner hacket i en bunke och tillsätt philadelphiaosten och gräddfilen. Smeta ut geggan över kavringsbottnen och garnera sedan med lax, citron, räkor, fiskrom, dill. Servera till sillunchen, eller varför inte på sommarfestens buffébord?

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara