0 kött/ plock

Den perfekta panikmaten quesadillas

Quesadillas måste vara den perfekta panikmaten, perfekt de där gångerna när maten skulle ha stått på bordet för länge sedan. We have all been there…

Även om jag föredrar att laga långkok och ägna en hel dag åt att…säg…grilla porchetta, så kommer det som ett brev på posten de där dagarna när man INTE vill att maten tar 3-4 timmar att tillreda. Det här är en sådan dag.

Till en quesadillas behöver du
två tortillabröd
hackad rökt skinka
riven ost
finhackad chili
salt och peppar
lite olivolja
tomatpuré

Smeta på purén på tortillabröden (obs, bara på ena sidan av brödet…), finhacka skinkan och strössla över, på med osten och chilin och kryddorna. På med det andra brödet (med purén nedåt) och voila! så har du gjort en gojsig pannkaka. Dra på stekpannan och häll i lite olja. Stek på medelhög värme till fin färg, vänd och stek även den andra sidan. Det var en quesadilla. Ska du göra fler är det bara att repetera från skratch.
Servera snabbt till hungrig familj med lite yoghurt och sweetchili-sås samt picklad rödlök. Sehr mumsich jawohl!

Passade på att använda mina nya serveringskorgar också. Fint va?

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara