2 sött

Shauntårta

När ens älskade och Shaunälskande Korvunge fyller 3 år – ja då är tårtvalet enkelt. Det blev en Shauntårta. Och nu menar jag inte en perfekt modellerad kopia av Shaun i sugarpaste eller marsipan, utan en tårta som inte alls kräver samma konstnärliga talang. Du behöver en kaka, minimarshmallows och choklad. That’s it!

Jag baserade min tårta på en morotskaka. (Tänker mig att det fungerar utmärkt att ta vilken tårta som helt, det är ju dekorationen vi är ute efter). Gjorde den vanliga glasyren och spacklade kakan med den. Sen började det som tog tid: att fördela en hel påse (och lite till) minimarshmallows på kakan. Det är bara att jobba metodiskt. Börja nerifrån och jobba dig uppåt lager för lager. 
Ansiktet då tänker du? Jo. Jag smälte helt enkelt choklad och formade ett ansikte lagom stort med hjälp av baksidan på en tesked på bakplåtspapper. Öron – samma sak, och två ben också. In i frysen. De stelnar snabbt! Ögonen, de gjorde jag av kristyr, två pluttar. Pupiller får du till genom att måla med penna avsedd för mat, dutta med choklad eller ta pepparkorn! Ögonen kan även göras av två minimarshmallows som du målar dit pupiller på. 
Jag fäste ansiktet, ögonen och öronen med hjälp av glasyren. Benen stack jag sonika in i tårtan bara, skar ett litet hål först med en kniv. 
Ja, då var det klart! Barnet sa: ’min tårta’. Sen åt han och var glad = mamman också glad och nöjd. Och trött. Förslag på utmärkt liten lunchbuffé till ett födelsedagsfirande får jag presentera en annan dag. Godnatt! 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Magnus Fridsell
  19 maj, 2014 at 08:24

  Men jisses, en sådan vill jag också ha när jag fyller år! Och då är jag ändå 42…

  Hälsningar

  Magnus

 • Svara
  Anonym
  1 juni, 2014 at 06:43

  Fantastiskt fin tårta! 🙂
  Hälsn.
  Carro

 • Svara