1 fisk

Pankostekt makrillrom med citron & dill

Jag, Mikael, har haft ett liten svacka i bloggandet på senare tid, men smyger i och med detta inlägg igång igen. Ge mig VÅGEN! Numera är jag positionerad på västkusten, närmare bestämt i Göteborg. Och vad kan bli bättre än att smyga igång med en klassiker från havet.

Jag har länge varit nyfiken på att äta stekt torskrom. En delikatess som av någon anledning försvann från hyllorna (man åt oftast konserverad torskrom) och svenskarnas medvetande. Nu ser jag återigen torskrom hos fiskhandlarna. Men när jag skulle handla så var naturligtvis torskromen slut så jag fick hålla till godo med makrillrom, som enligt fiskhandlaren var minst lika god.

Nu hör det till saken att jag bara hade en bild av hur detta skulle tillagas, en bild som jag egentligen inte alls vet var jag har fått ifrån. Nåja. Jag bestämde mig för att att jag ville använda det asiatiska ströbrödet Panko för att få romen ännu frasigare.

Till 4 förrätter
4 stycken ”filéer” makrillrom
Vetemjöl
Panko
1 ägg
3 msk hackad dill
Ett par citronklyftor
Salt
Vitpeppar

Gör så här
1. Skölj av romen och torka av.
2. Vänd romen i vetemjöl
3. Pensla med ägg, strö på lite hackad dill och vänd romen sedan i Panko.
4. Låt romen ligga och torka någon minut.
5. Stek sedan i smör och rapsolja så att det blir lite frityrkänsla.

Servera på en rostad brödskiva, med hackad dill och citronklyftor.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Ida
    22 maj, 2014 at 12:52

    Ah vad gott det låter! Själv tycker jag att makrillrom( ja makrill i allmänhet) blir allra godast om man lagar den i abu-rök 🙂

  • Svara