4 frukost

Müsli med massa gott

Helt ovetandes om att Trädgårdsmåndag skulle laga müsli – kom jag hem på måndagskvällen och kände ett enormt sug efter att just blanda ihop en müsli. Att jag sen några timmar senare i soffan ser Tarek blanda ihop något liknande, ja, jag säger bara: great mind thinks alike!

Det här blir inga exakta mått utan lite på höft och känsla. Till en överfull plåt använde jag:

500 g sojaflingor (ser ut som små cornflakes)
c:a 1 dl havregyn
c:a 1 dl rågflingor
En näve vardera solrosfrön, linfrön, pumpakärnor
c:a 0,5 dl svarta sesamfrön
En näve hackade pecannötter
En näve hackade hasselnötter
50 g smält smöt
3 msk honung
0,5 tsk salt
2 msk farinsocker (jag sa inte att det var hälsomüsli jag gjorde)

Blanda ihop allt i en bunke. Lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 3-minutersintervaller på +250 °C. Var 3:dje minut tar du ut plåten och omfödelar müslin. Rosta totalt 4-5 ggr.

Kan med fördel ätas precis som den är, eller så kanske det blir lite kvar till frukostyoghurten. Bra tips är också att dela med sig, typ åka över till grannarna med en burk.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  • Svara
    Anonym
    27 maj, 2014 at 22:16

    Ska verkligen testa detta. Ett stort plus till dig inte bara för dina goda recept utan också för dina otroligt inspirerande & vackra bilder!

  • Svara
    Karin
    28 maj, 2014 at 07:27

    Hej, men tack, vad roligt att du gillar våra bilder! Hoppas müslin smakar. Fler bilder hittar du på instagram: glimtenigrytan. Ha en fin dag! //Karin (en av tre matbloggare på Glimten)

  • Svara
    Anonym
    3 juni, 2014 at 20:11

    Vad är det för snygga säckar under burkarna?

  • Svara
    UKM
    4 juni, 2014 at 20:57

    Hej, det är kuddfordral som är tryckta som kaffesäckar. De är från HM förra sommaren. Med vänlig hälsning/Karin

  • Svara